De första mönster jag gjort till försäljning är en Luciaklänning och ett stjärngosselinne.

De är utprintade på stadigt papper och är klara att klippas ut. De finns i storlekarna 86/92, 98/104, 110/116, 122/128 och 134/140.  Priset är 70kr/7€ för en storlek och 60kr/6€ vid köp av flera. (Porto tillkommer på 36kr inom Sverige) Kontakta mig via hemsidan eller Instagram ifall du är intresserad. Jag kommer även att ta med ett par exemplar till Botniahallens Megaloppis utanför Vasa nu på lördag!

 

 

I mönstret ingår en enkel sömnadsbeskrivning. Här är ett par bilder för att förtydliga hur kragen kan sys:

För att lättast sy fast kragen, börja med att sy axlesömmarna och sprundet baktill. Sy sedan kragdelarna, klipp små jack, vik sömsmånen och pressa  och vänd sedan ut och in på kragen och pressa den igen.

För att få en snygg insida på halsen, pressa ena långsidan och båda kortsidorna på kantbandet. Sy sedan fast kragen och kantbandet i halshålet och ha den vikta kanten på snedkanten bort från sömmen. Klipp hack med jämna mellanrum i sömsmånen i halshålet. Efter det kan du vika ner sömsmånerna och pressa. I och med att ena långsidan på snedkanten redan är vikt 1cm är det enkelt att gömma in sömsmånen under den. Sy sedan ner kantbandet och sömsmånerna ca 0,8cm från halskanten.

Kom ihåg, det roliga med att sy är ju att man kan göra det till sitt eget och anpassa det efter just ditt barn.

Lycka till!

 

Skulle du inte vara nöjd kan du returnera det inom 14 dagar förutsatt att varan är i originalskick, kunden betalar då portot. 


2 kommentarer

AK · 25 november, 2018 kl. 19:32

Säljer du färdiga klänningar eller är det bara mönstret? 🙂 Skulle gärna köpa en färdig klänning av dej, är inte så bra att sy själv 😀

    MalenaHjerpe · 29 november, 2018 kl. 20:08

    Hej!
    Ledsen gör sent svar, tyvärr är det bara mönster jag säljer! Hoppas det löser sej med lucia kläderna ändå 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *