Spännande nyheter!! Jag ska hålla i ett par kurser via Medborgarskolan här i Umeå! Ska bli riktigt roligt att få träffa andra sömnadsintresserade här i stan. För tillfället är det två kurser: “Grundkurs i trikå” och “Mönsterkonstruktion – rita dina egna grunder“.

Trikåkursen passar både för nybörjare och dom som sytt en del men vill lära sig mer om trikå. Vi börjar med lite teoretisk genomgång, praktiska övningar och sedan syr vi plagg! Deltagarna tar med sig sin egen symaskin, men både vanlig symaskin eller en overlock går bra, vi går igenom båda. Jag ser verkligen fram emot denna kurs, jag älskar tygets egenskaper och har jobbat med trikåplagg i många år på H&M och Arket.

I kursen om mönsterkonstruktion börjar vi från grunden, bokstavligen. Vi kommer rita ett par grunder för vävda plagg baserat på deltagarens egna mått, prova av, justera och anpassa så det sitter bra efter just din kropp. Att ha en bra grund med rätt mått och balans är A och O för att sedan kunna göra egna modeller med en bra passform. För att gå denna kurs är det bra att ha grundkunskaper i sömnad.

Låter detta intressant? Gå in och anmäl dig! Och dela gärna vidare ifall du har någon sykompis i Umeå. Hoppas vi ses!!

Kategorier: Kurs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *